1. דף הבית
  2. /
  3. נטורופתיה
  4. /
  5. דיאטות לפי סוג דם
  6. /
  7. תזונה לפי סוג דם O

תזונה לסוג דם O

גורם הירידה במשקל:

בדיאטה לבעלי דם מסוג O יורדים במשקל כבר בהתחלה, אם נמנעים מצריכת דגנים, לחם וקטניות.

הגורם המכריע בעלייה במשקל אצל בעלי דם מסוג O הוא הגלוטן המצוי בנבט החיטה ובמוצרי חיטה מלאה.

הוא פועל על חילוף החומרים ויוצר את המצב ההפוך לקטוזיס. במקום להשאיר אותך במצב רזה ונמרץ, מפריעים לקטינים של גלוטן לפעילות האינסולין ומשבשים את השימוש היעיל בקלוריות ליצירת אנרגיה.

אכילת גלוטן דומה להכנסת דלק באוקטן הלא נכון למכונית. במקום לתדלק את המנוע, הוא משבש את פעולתו. (במידה פחות קיצונית, גם לתירס יש השפעה דומה, אף על פי שהיא אינה חריפה כמו זו של החיטה בהאצת העלייה במשקל של בעלי דם מסוג O). ראיתי כבדי משקל בעלי דם מסוג O שלא הצליחו בדיאטות אחרות וירדו מהר במשקל כשרק הוציאו מתפריטם מוצרי חיטה.

גורמים אחרים התורמים לעלייה במשקלם של בעלי דם מסוג O הם קטניות מסוימות, ובמיוחד עדשים ושעועית אדומה, המכילים לקטינים הנשארים ברקמת השרירים, הופכים אותם לבסיסיים יותר ופחות "טעונים" לפעילות גופנית. בעלי דם מסוג O רזים יותר כאשר רקמת השריר שלהם נמצאת במצב של חומציות קלה. במצב זה אתה מנצל קלוריות ביתר מהירות. (לפני שאתה מסיק מסקנות נמהרות על סוגי דם אחרים, זכור כי לכל סוג דם יש מערכת גורמים ייחודית. החומציות המטבולית אינה בריאה לכל אדם).

גורם שלישי לעלייה במשקל של בעלי דם מסוג O קשור לוויסות בלוטת התריס. לבעלי דם מסוג O יש נטייה לרמות נמוכות של הורמון בלוטת התריס. מצב זה, הקרוי תת- פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם) נוצר כיוון שלבעלי דם מסוג O יש לעתים קרובות רמות לא מספיקות של יוד – יסוד כימי שמטרתו היחידה היא ייצור הורמון בלוטת התריס. הסימפטומים לתת- פעילות בלוטת התריס כוללים עלייה במשקל, צבירת נוזלים, חולשת שרירים ועייפות.

נוסף למיתון כמויות המזון ובחירת בשר רזה כדי להפיק את מרב התועלת מן השמירה על המשקל, זקוקים בעלי דם מסוג O למזונות מסוימים בגלל השפעתם המועילה ועליהם להימנע מאחרים בגלל השפעתם המזיקה. להלן מדריך מהיר:

 

מזונות המעודדים עלייה במשקל:

גלוטן חיטה: משבש את יעילות האינסולין ומאט את קצב חילוף החומרים.

תירס: משבש את יעילות האינסולין ומאט את קצב חילוף החומרים.

שעועית אדומה: מפריעה לניצול הקלוריות.

עדשים: מעכבות את חילוף החומרים.

כרוב: מדכא את הורמון בלוטת התריס.

כרוב ניצנים: מדכא את הורמון בלוטת התריס.

כרובית: מדכאת את הורמון בלוטת התריס.

עלי חרדל: מדכאים את הורמון בלוטת התריס.

 

מזונות המעודדים ירידה במשקל:

אצות ים: מכילות יוד, מגבירות את ייצור הורמון בלוטת התריס.

מאכלי ים: מכילים יוד, מגבירים את ייצור הורמון בלוטת התריס.

*מלח המכיל יוד: מכיל יוד, מגביר את ייצור הורמון בלוטת התריס

כבד: מקור לוויטמין B, מסייע ליעילות חילוף החומרים.

בשר אדום: מסייע ליעילות חילוף החומרים.

 

*עדיף לקבל את היוד הדרוש לגוף ממקורות כגון מאכלי ים ואצות, שכן הנתרן עלול לעודד עלייה של לחץ דם ואגירת נוזלים.

 

בשר ועוף:

מועילים מאד:

-איברים פנימיים

-בקר

-בקר טחון

-טלה

-כבד (עגל)

-כבש

-לבבות

-עגל

-צבי

 

נייטרלים:

-אווז

-ארנב

-ברווז

-חוגלה

-יונה

-יען

-עוף

-פסיון

-פרגית

-תרנגול הודו

מזיקים:

-חזיר

-נקניקים

-שליו

 


מאכלי ים:

מועילים מאוד:

-אוקונוס (כל הסוגים)

-אינטיאס

-בס (כל הסוגים)

-בקלה (הייק)

-דג החרב

-הליבוט

-הרינג

-חדקן

-לוטיאן, שורי

-מקרל

-נסיכת הנילוס

-סול

-סרדין

-עלוזה (לקרדה)

-פורל (בריכות)

-פרידה

-שיבוט (קוד)

 

נייטרלים:

-אנצ'ובי

-בלוגה

-דג הגמל (מהימהי)

-דג הנזיר

-דג משה רבנו (gray solr)

-זאב ים (haddock)

-חילזון (שרימפס)

-טונה

-כריש

-לובסטר

-לוקוס

-מולים

-מוסר

-סלמון

-סרטן הסלע (crayfish)

-פוטית

-פורל (מי ים או נחלים)

-צדפות (oyster,scallop,mussels)

-צדפות הנחל (clam)

-צלופח

-קוויאר

-קרפיון

-שפרוט

-שפרנון

 

מזיקים:

-אלתית מעושנת (סלמון מעושן)

-דיונון (קלמרי)

-הרינג גבוש

-צדפת אבאלון

-צפרדע

-קונכייה (conch)

-שפמנון (catfish)

תמנון

 

 

מוצרי חלב וביצים:

נייטרלים:

  1. ·         ביצה
  2. ·         גבינת סויה
  3. ·         גבינת עזים
  4. ·         גבינה פטה (כבשים)
  5. ·         גי (חמאה מזוקקת)
  6. ·         חלב סויה
  7. ·         חמאה
  8. ·         מוצרלה

מזיקים:

  1. ·         גבינה אמריקאית
  2. ·         גבינה לבנה
  3. ·         גבינה שוויצרית- כל הסוגים
  4. ·         גבינת אדם
  5. ·         גבינת אמנטל
  6. ·         גבינת ברי
  7. ·         גבינת גודה (gouda)
  8. ·         גבינת גרויר (gruyere)
  9. ·         גבינת פרובולון
  10. ·         גבינת פרמזן
  11. ·         גבינת ריקוטה
  12. ·         גבינת שמנת
  13. ·         גלידה
  14. ·         חלב דל שומן
  15. ·         חלב מלא
  16. ·         חלב עזים
  17. ·         יוגורט, כל הסוגים
  18. ·         מי גבינה – פרה
  19. ·         צ'דר
  20. ·         קוטג'
  21. ·         קזאין (חלבון חלב)
  22. ·         קממבר
  23. ·         קפיר
  24. ·         רוויון
  25. ·         רוקפור

 

 

שמנים ושומנים:

מועילים מאוד:

  1. ·         שמן זית
  2. ·         שמן פשתן

 

נייטרלים:

  1. ·         שמן אגוזי מלך
  2. ·         שמן כבד שיבוט (קוד)
  3. ·         שמן קנולה
  4. ·         שמן שומשום

 

מזיקים:

  1. ·         מרגרינה
  2. ·         שמן בוטנים
  3. ·         שמן חמניות
  4. ·         שמן חריע
  5. ·         שמן כותנה
  6. ·         שמן נבט חיטה
  7. ·         שמן סויה
  8. ·         שמן קוקוס
  9. ·         מן תירס (מזולה)

 

 

גרעינים ואגוזים:

מועילים מאוד:

  1. ·         אגוזי מלך
  2. ·         גרעיני דלעת

 

נייטרלים:

  1. ·         אגוז לוז (אלסר)
  2. ·         אגוזי מקדמיה
  3. ·         זרעי שומשום
  4. ·         חמאת שקדים
  5. ·         טחינה
  6. ·         פקאנים
  7. ·         צנוברים
  8. ·         שקדים

 

מזיקים:

  1. ·         אגוזי ברזיל
  2. ·         אגוזי קשיו
  3. ·         בוטנים
  4. ·         גרעיני חמניות
  5. ·         זרעי פרג
  6. ·         חמאת בוטנים
  7. ·         חמאת גרעיני חמניות
  8. ·         ליצ'י
  9. ·         ערמונים
  10. ·         פיסטוק חלבי

 

קטניות:

מועילים מאוד:

  1. ·         לוביה
  2. ·         שעועית אזוקי

 

נייטרלים:

  1. ·         אפונה טרייה בתרמיל
  2. ·         אפונה ירוקה
  3. ·         גבינת סויה
  4. ·         חומוס
  5. ·         חלב סויה
  6. ·         סויה, טופו
  7. ·         בויה, טמפה
  8. ·         סויה, מיסו
  9. ·         פול
  10. ·         פול ירוק
  11. ·         פולי סויה
  12. ·         פתיתי סויה
  13. ·         שעועית אדומה קטנה
  14. ·         שעועית טרייה בתרמיל
  15. ·         שעועית ירוקה
  16. ·         שעועית לבנה
  17. ·         שעועית לימה
  18. ·         שעועית שחורה

 

מזיקים

  1. ·         פולי תמרינד
  2. ·         שעועית אדומה גדולה
  3. ·         עדשים ירוקות
  4. ·         שעועית לבנה קטנה
  5. ·         עדשים אדומות
  6. ·         שעועית מנומרת

 

דגני בוקר ודייסות:

נייטרלים:

  1. ·         אורז תפוח (פצפוצי אורז)
  2. ·         אמרנט
  3. ·         דוחן תפוח
  4. ·         דייסת אורז
  5. ·         חלב אורז
  6. ·         טף
  7. ·         טפיוקה
  8. ·         כוסמין
  9. ·         כוסמת/ קאשה
  10. ·         סובין אורז
  11. ·         סובין שיבולת שועל
  12. ·         קינואה
  13. ·         קמוט
  14. ·         שיבולת שועל (קוואקר)

 

מזיקים:

  1. ·         דגני בוקר מחיטה
  2. ·         דייסת סולת
  3. ·         חיטה גרוסה (בורגול)
  4. ·         נבט חיטה
  5. ·         סובין חיטה
  6. ·         פתיתי חיטה
  7. ·         קורנפלור
  8. ·         קורנפלקס
  9. ·         קמח סולת
  10. ·         קמח שעורה
  11. ·         קמח תירס
  12. ·         תערובת שבעת הדגנים

 

לחם ומאפינס:

מועילים מאוד

  1. ·         לחם מחיטה נבוטה

 

נייטרלים:

  1. ·         דוחן
  2. ·         לחם אורז חום
  3. ·         לחם כוסמין
  4. ·         לחם נטול גלוטן
  5. ·         לחם קמח סויה
  6. ·         לחם שיפון
  7. ·         מאפינס סובין
  8. ·         שיבולת שועל
  9. ·         פירכיות אורז
  10. ·         פתית שיפון
  11. ·         קרקר כוסמין
  12. ·         קרקר שיפון

 

מזיקים:

  1. ·         בייגל מחיטה
  2. ·         חיטת דורום
  3. ·         לחם מחיטה מלאה
  4. ·         לחם רב- דגנים
  5. ·         מאפינס אנגליים
  6. ·         מאפינס מקמח תירס
  7. ·         מאפינס סובין חיטה
  8. ·         מצות מחיטה

 

 

דגנים ופסטה:

נייטרלים:

  1. ·         אורז בסמטי
  2. ·         אורז בר
  3. ·         אורז לבן
  4. ·         אורז מלא
  5. ·         אטריות צלופן (משעועית)
  6. ·         טף
  7. ·         כוסמת
  8. ·         פסטה ארטישוק (טהורה)
  9. ·         פסטה מאורז
  10. ·         פסטה מכוסמין
  11. ·         פסטה מכוסמת/סובה
  12. ·         פסטה מסויה
  13. ·         קינואה
  14. ·         קמח אורז
  15. ·         קמח כוסמין
  16. ·         קמח שיבולת שועל
  17. ·         קמח שיפון

 

מזיקים:

  1. ·         בורגול
  2. ·         דורה
  3. ·         פופקורן
  4. ·         פסטה מחיטת דורום
  5. ·         פסטה מסולת (סמולינה)
  6. ·         קוסקוס
  7. ·         קמח גלוטן
  8. ·         קמח חיטה מלאה
  9. ·         קמח חיטת דורום
  10. ·         קמח לבן
  11. ·         שעורה (גריסים)
  12. ·         תירס

 

ירקות:

מועילים מאוד:

  1. ·         אצות ים
  2. ·         ארטישוק
  3. ·         ארטישוק ירושלמי
  4. ·         במיה
  5. ·         בצל יבש (כל הסוגים)
  6. ·         ברוקולי
  7. ·         דלעת
  8. ·         זנגביל
  9. ·         חזרת
  10. ·         חסה ערבית
  11. ·         לפת
  12. ·         מנגולד
  13. ·         עולש
  14. ·         עלי סלק
  15. ·         פטרוזיליה
  16. ·         פלפל אדום/אדום חריף
  17. ·         קולרבי
  18. ·         שום
  19. ·         שורש פטרוזיליה
  20. ·         תרד

נייטרלים:

  1. ·         אנדיב
  2. ·         אספרגוס
  3. ·         ארוגולה (רוקט)
  4. ·         בוק צ'ואי
  5. ·         בטטה
  6. ·         בצל ירוק
  7. ·         בצלצל
  8. ·         גזר
  9. ·         גרגיר נחלים
  10. ·         דלורית
  11. ·         זיתים ירוקים/קלמנטה
  12. ·         חלפניו
  13. ·         חסה "משי"
  14. ·         חסה אמריקאית
  15. ·         כוסברה
  16. ·         כרוב (לבן/ אדום/ סיני)
  17. ·         כרוב כבוש
  18. ·         כרוויה (קימל)
  19. ·         נבטי מש (נבטים סיניים)
  20. ·         נבטי צנון
  21. ·         נצרי במבוק
  22. ·         סלק
  23. ·         סלרי
  24. ·         עגבניה
  25. ·         ערמוני מים
  26. ·         פטריות: אבאלון, אנוקי, פורטובלו
  27. ·         פלפל ירוק
  28. ·         פלפל צהוב

ירקות מזיקים:

אבוקדו, אלוורה, זיתים שחורים, חמוצים במלח ובחומץ, חצילים, כרובית, כרשה, מלפפון, נבטי אספספת, עלי חרדל, פטריות שיטאקי, צלפים, ריבס, תירס, תפוחי אדמה אדומים ולבנים

 

פירות מועילים:

אוכמניות כחולות, בננה, גויאבה, דבלים, דובדבנים, מנגו, שזיפים אדומים/ירוקים, שזיפים מיובשים תאנים

 

פירות נייטרלים: אבטיח, אגסים, אננס, אפרסמון, אפרסק, אשכולית, גרגירי יער, תות שדה, חבוש, ליים, לימונים, מלונים,מנגו, משמש, נקטרינה, סברס, ענבים, פאפיה, צימוקים, קרמבולה, רימון, תמר אדום, תפוחים

 

מזיקים:

אוכמניות שחורות, מלון, מנדרינות, קוקוס, קיווי, ריבס, תפוזים

טואול - בניית אתרים