גורם הירידה במשקל:
בדיאטה לבעלי דם מסוג O יורדים במשקל כבר בהתחלה, אם נמנעים מצריכת דגנים, לחם וקטניות.
הגורם המכריע בעלייה במשקל אצל בעלי דם מסוג O הוא הגלוטן המצוי בנבט החיטה ובמוצרי חיטה מלאה.
הוא פועל על חילוף החומרים ויוצר את המצב ההפוך לקטוזיס. במקום להשאיר אותך במצב רזה ונמרץ, מפריעים לקטינים של גלוטן לפעילות האינסולין ומשבשים את השימוש היעיל בקלוריות ליצירת אנרגיה.
אכילת גלוטן דומה להכנסת דלק באוקטן הלא נכון למכונית. במקום לתדלק את המנוע, הוא משבש את פעולתו. (במידה פחות קיצונית, גם לתירס יש השפעה דומה, אף על פי שהיא אינה חריפה כמו זו של החיטה בהאצת העלייה במשקל של בעלי דם מסוג O). ראיתי כבדי משקל בעלי דם מסוג O שלא הצליחו בדיאטות אחרות וירדו מהר במשקל כשרק הוציאו מתפריטם מוצרי חיטה.
גורמים אחרים התורמים לעלייה במשקלם של בעלי דם מסוג O הם קטניות מסוימות, ובמיוחד עדשים ושעועית אדומה, המכילים לקטינים הנשארים ברקמת השרירים, הופכים אותם לבסיסיים יותר ופחות "טעונים" לפעילות גופנית. בעלי דם מסוג O רזים יותר כאשר רקמת השריר שלהם נמצאת במצב של חומציות קלה. במצב זה אתה מנצל קלוריות ביתר מהירות. (לפני שאתה מסיק מסקנות נמהרות על סוגי דם אחרים, זכור כי לכל סוג דם יש מערכת גורמים ייחודית. החומציות המטבולית אינה בריאה לכל אדם).
גורם שלישי לעלייה במשקל של בעלי דם מסוג O קשור לוויסות בלוטת התריס. לבעלי דם מסוג O יש נטייה לרמות נמוכות של הורמון בלוטת התריס. מצב זה, הקרוי תת- פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם) נוצר כיוון שלבעלי דם מסוג O יש לעתים קרובות רמות לא מספיקות של יוד – יסוד כימי שמטרתו היחידה היא ייצור הורמון בלוטת התריס. הסימפטומים לתת- פעילות בלוטת התריס כוללים עלייה במשקל, צבירת נוזלים, חולשת שרירים ועייפות.
נוסף למיתון כמויות המזון ובחירת בשר רזה כדי להפיק את מרב התועלת מן השמירה על המשקל, זקוקים בעלי דם מסוג O למזונות מסוימים בגלל השפעתם המועילה ועליהם להימנע מאחרים בגלל השפעתם המזיקה. להלן מדריך מהיר:
מזונות המעודדים עלייה במשקל:
גלוטן חיטה: משבש את יעילות האינסולין ומאט את קצב חילוף החומרים.
תירס: משבש את יעילות האינסולין ומאט את קצב חילוף החומרים.
שעועית אדומה: מפריעה לניצול הקלוריות.
עדשים: מעכבות את חילוף החומרים.
כרוב: מדכא את הורמון בלוטת התריס.
כרוב ניצנים: מדכא את הורמון בלוטת התריס.
כרובית: מדכאת את הורמון בלוטת התריס.
עלי חרדל: מדכאים את הורמון בלוטת התריס.
מזונות המעודדים ירידה במשקל:
אצות ים: מכילות יוד, מגבירות את ייצור הורמון בלוטת התריס.
מאכלי ים: מכילים יוד, מגבירים את ייצור הורמון בלוטת התריס.
*מלח המכיל יוד: מכיל יוד, מגביר את ייצור הורמון בלוטת התריס
כבד: מקור לוויטמין B, מסייע ליעילות חילוף החומרים.
בשר אדום: מסייע ליעילות חילוף החומרים.
*עדיף לקבל את היוד הדרוש לגוף ממקורות כגון מאכלי ים ואצות, שכן הנתרן עלול לעודד עלייה של לחץ דם ואגירת נוזלים.
בשר ועוף:
מועילים מאד:
-איברים פנימיים
-בקר
-בקר טחון
-טלה
-כבד (עגל)
-כבש
-לבבות
-עגל
-צבי
נייטרלים:
-אווז
-ארנב
-ברווז
-חוגלה
-יונה
-יען
-עוף
-פסיון
-פרגית
-תרנגול הודו
מזיקים:
-חזיר
-נקניקים
-שליו
מאכלי ים:
מועילים מאוד:
-אוקונוס (כל הסוגים)
-אינטיאס
-בס (כל הסוגים)
-בקלה (הייק)
-דג החרב
-הליבוט
-הרינג
-חדקן
-לוטיאן, שורי
-מקרל
-נסיכת הנילוס
-סול
-סרדין
-עלוזה (לקרדה)
-פורל (בריכות)
-פרידה
-שיבוט (קוד)
נייטרלים:
-אנצ'ובי
-בלוגה
-דג הגמל (מהימהי)
-דג הנזיר
-דג משה רבנו (gray solr)
-זאב ים (haddock)
-חילזון (שרימפס)
-טונה
-כריש
-לובסטר
-לוקוס
-מולים
-מוסר
-סלמון
-סרטן הסלע (crayfish)
-פוטית
-פורל (מי ים או נחלים)
-צדפות (oyster,scallop,mussels)
-צדפות הנחל (clam)
-צלופח
-קוויאר
-קרפיון
-שפרוט
-שפרנון
מזיקים:
-אלתית מעושנת (סלמון מעושן)
-דיונון (קלמרי)
-הרינג גבוש
-צדפת אבאלון
-צפרדע
-קונכייה (conch)
-שפמנון (catfish)
תמנון
מוצרי חלב וביצים:
נייטרלים:
מזיקים:
שמנים ושומנים:
מועילים מאוד:
נייטרלים:
מזיקים:
גרעינים ואגוזים:
מועילים מאוד:
נייטרלים:
מזיקים:
קטניות:
מועילים מאוד:
נייטרלים:
מזיקים
דגני בוקר ודייסות:
נייטרלים:
מזיקים:
לחם ומאפינס:
מועילים מאוד
נייטרלים:
מזיקים:
דגנים ופסטה:
נייטרלים:
מזיקים:
ירקות:
מועילים מאוד:
נייטרלים:
ירקות מזיקים:
אבוקדו, אלוורה, זיתים שחורים, חמוצים במלח ובחומץ, חצילים, כרובית, כרשה, מלפפון, נבטי אספספת, עלי חרדל, פטריות שיטאקי, צלפים, ריבס, תירס, תפוחי אדמה אדומים ולבנים
פירות מועילים:
אוכמניות כחולות, בננה, גויאבה, דבלים, דובדבנים, מנגו, שזיפים אדומים/ירוקים, שזיפים מיובשים תאנים
פירות נייטרלים: אבטיח, אגסים, אננס, אפרסמון, אפרסק, אשכולית, גרגירי יער, תות שדה, חבוש, ליים, לימונים, מלונים,מנגו, משמש, נקטרינה, סברס, ענבים, פאפיה, צימוקים, קרמבולה, רימון, תמר אדום, תפוחים
מזיקים:
אוכמניות שחורות, מלון, מנדרינות, קוקוס, קיווי, ריבס, תפוזים