תירס:
משבש את יעילות האינסולין ומאט את קצב חילוף החומרים. מעודד היפוגליקמיה, גורם להיצמדות תאים.
עדשים:
משבשות את ספיגתם הטובה של חומרי המזון. מעכבות את יעילות חילוף החומרים, מעודדות היפוגליקמיה
בוטנים:
מעכבים את יעילות חילוף החומרים. מעודדים היפוגליקמיה. משבשים את תפקוד הכבד, מאיטים תפקוד חיסוני.
שומשום:
מעכב את יעילות חילוף החומרים. מעודד היפוגליקמיה. גורם להצמדות תאים, מדכא ספיגה במעיים.
כוסמת:
משבשת את העיכול. מעכבת את יעילות חילוף החומרים, מעודדת היפוגליקמיה, מדכאה ספיגה במעיים.
חיטה:
מאטה את תהליכי העיכול וחילוף החומרים. מעודדת אגירת מזון בצורת שומן, במקום שריפתו כאנרגיה. משבשת את יעילות האינסולין.
עוף: מעכב את יעילות חילוף החומרים.
מזונות מעודדים ירידה במשקל
ירקות ירוקים: מסייעים ליעילות חילוף החומרים.
בשר: מסייע ליעילות חילוף החומרים.
כבד:מסייע ליעילות חילוף החומרים.
ביצים/מוצרי חלב דלי שומן:
מסייעים ליעילות חילוף החומרים
בשר ועוף:
מועילים מאוד:
-טלה -כבד -כבש -צבי
נייטרלים:
-בקר -בקר טחון -יען -עגל -פסיון -תרנגול הודו
מזיקים:
-אווז -ברווז – חזיר – יונה – לבבות – נקניקים – עוף – פרגית - שליו
מאכלי ים:
מועילים מאוד:
-אוקונוס ים -אלתית (סלמון) -בקלה -דג הגמל (מהימהי) -דג הנזיר
-הליבוט -חדקן -לוקוס -מקרל -סול -סרדין -עלוזה (לקרדה) -פוטית
-פורל- ים -קוויאר -שיבוט, קוד -שפרוט -שפרנון
נייטרלים:
-אוקונוס לבן/צהוב -גומבר, מוסר -דג החרב -דיונון (קלמרי)
-הרינג (טרי) -הרינג (כבוש) -טונה -נסיכת הנילוס
-פורטל בריכות -פרידה -צדפה (סקאלופ) -צדפת אבאלון
קרפיון - -שפמנון (catfish)
מזיקים:
-אלתית מעושנת (סלמון מעושן) -אינטיאס -אנצ'ובי -בלוגה -בס הסלע
-בס מפוספס -חילזון (אסקרגו) -חסילון (שרימפס) -לובסטר -לוקוס
-מולים -סרטן -סרטן הסלע (crayfish) -צב -צדפה מפוספסת
-צדפות (oyster,mussels,clam) -צלופח -קונכיה (conch
) -תמנון
מוצרי חלב וביצים:
מועילים מאוד:
-גבינת עזים -גבינת קוטג' -חלב (דל שומן או מלא) -חלב עזים
-יוגורט -יוגורט פירות -מוצרלה -פטה (כבשים) -פניר -פרוזן יוגורט
-קפיר -ריקוטה
נייטרלים:
-אדם -אמנטל -ביצה -גבינה לבנה -גבינת ברי -גבינת שמנת
-גודה (gouda) -גי (חמאה מזוקקת) -חלב מלא פרה -חמאה
-מי גבינה מפרה -פרמזן -צ'דר -קזאין (חלבון חלב) -קממבר
-רוויון -שוויצרית (כל הסוגים) שרבט
בולגרית -גבינה אמריקאית -גבינת סויה -גלידה -חלב סויה -רוקפור
שמנים ושומנים:
מועילים מאוד: -שמן זית
נייטרלים:
-שמן אגוזי מלך -שמן כבד שיבוט (קוד) -שמן נבט חיטה -שמן פשתן
מזיקים:
-מרגרינה -שמן בוטנים -שמן חמניות -שמן חריע -שמן כותנה
-שמן סויה -שמן קוקוס -שמן קנולה -שמן שומשום -שמן תירס (מזולה)
אגוזים וגרעינים:
נייטרלים:
-אגוזי ברזיל -אגוזי מלך -אגוזי מקדמיה -זרעי פשתן -חמאת שקדים
-ליצ'י -ערמונים -פקאן -שקדים
מזיקים:
-אלסר (לוז) -בוטנים -גרעיני דלעת -גרעיני חמניות
-חמאת בוטנים -חמאת גרעיני חמניות -טחינה
-פיסטוק חלבי -פרג -צנובר -קשיו -שומשום
קטניות:
מועילים מאוד:
-שעועית אדומה גדולה -שעועית קטנה לבנה -שעועית לימה
נייטרלים:
-אפונה ירוקה -אפונה צעירה בתרמיל -פול -פול טרי -פולי סויה
-פולי תמרינר -שעועית טריה, ירוקה או צהובה -שעועית לבנה
-גבינת סויה -חומוס -חלב סויה -לוביה -סויה, טופו -סויה, טמפה
-סויה, מיסו -עדשים אדומות -אדומות חומות -אדומות ירוקות
-פולי מש -פתיתי סויה -שעועית יפנית (אזוקי) -שעועית מנומרת -שעועית שחורה
דגני בוקר ודייסות:
מועילים מאוד:
-אורז תפוח (פצפוצי אורז) -גרנולה (ללא גרעינים) -דוחן
-דייסת שיבולת שועל -חלב אורז -כוסמין -סובין אורז
-סובין שיבולת שועל -קווואקר
נייטרלים:
-דייסת אורז -קמח סולת -שעורה (גריסים)
מזיקים:
-אמרנט -דייסת סולת -חיטה גרוסה (בורגול) -טף -טפיוקה
-כוסמת -נבט חיטה -סובין חיטה -פתיתי חיטה (לדייסה)
-קורנפלור -קורנפלס -קמוט -קמח תירס -שיפון
-תערובת שבעת הדגנים
לחם ומאפינס:
מועילים מאוד:
-פריכיות אורז -דוחן -לחם מחיטה נבוטה
נייטרלים:
-לחם אורז -לחם חיטה נבוטה מעורב (חיטה נבוטה וקמח)
-לחם כוסמין -לחם לבן -לחם נטול גלוטן -לחם קמח סויה'
-מאפינס סובין -שיבולת שועל
מזיקים:
-בייגל חיטה -חיטת דורום -לחם מחיטה מלאה -לחם רב-דגנים
-לחם שיפון מלא -מאפינס סובין חיטה -מאפינס קמח תירס
-פתית שיפון -קרקר שיפון
דגנים ופסטה:
מועילים מאוד:
-קמח שיבולת שועל -קמח אורז
נייטרלים:
-אורז בסמטי -אורז לבן -אורז מלא חום -אטריות אורז -פסטה מסמולינה
-פסטה תרד -קינואה -קמח כוסמין ה
מזיקים:
-אורז בר -אטריות סובה -כוסמת -פופקורן -פסטה ארטישוק
-קוסקוס -קמח בורגול -קמח גלוטן -קמח חיטה מלאה
-קמח חיטת דורום -קמח שיפון
ירקות:
מועילים מאוד:
-בטטה, ברוקולי, גזר, זנגביל, חצילים, כרוב אדום/לבן/ניצנים/סיני
-כרובית, סלק, עלי חרדל, עלי מנגולד, פטרוזיליה -פלפל צהוב
-פטריות שיטאקי -פלפל אדום -פלפל חלפניו -פלפל ירוק
-שעועית לימה
נייטרלים:
-אנדיב -אספרגוס -אפונה צעירה, על תרמיליה -אצות ים
-ארוגולה (רוקט) -בוק צ'ואי -במיה -בצל אדום -בצל יבש
-בצל ירוק -בצל ספרדי -בצלצל -גרגיר הנחלים -דלורית
-חזרת -חמוצים בחומץ -חמוצים במלח
-חסה "אמריקאית" -חסה "משי" -חסה ערבית
-כוסברה -כרוב כבוש -כרשה -לפת -מלפפון -נבטי אספסת (אלפלפה)
-נצרי במבוק -סלרי -עולש -עלי מנגולד -ערמוני מים
-פטריות: אבאלון אנוקי פוטובלו שמפיניון
-צנון דייקון -קולרבי -קישואים -שום -שומר -שורש סלרי
-שמיר תפוחי אדמה אדומים -תפוחי אדמה לבנים -תרד
מזיקים:
-אבוקדו -ארטישוק -ארטישוק ירושלמי -דלעת -זיתים ירוקים -זיתים שחורים/ קלמנטה -טופו -טמפה -נבטי צנון -עגבניות -צנונית, צנון -ריבס -תירס
פירות:
מועילים מאוד:
-אבטיח -אננס -בננות -חמוציות (cranberries) -ענבים אדומים
-ענבים ירוקים -ענבים שחורים -ענבי קונקורד -פפאיה
-שזיפים אדומים -שזיפים ירוקים שזיפים שחורים
נייטרלים:
-אגסים -אוכמניות -אוכמניות כחולות -אפרסקים
-אשכולית -גויאבה
-גרגרי יער: *דומדמניות אדומות/שחורות -סמבוק
-דבלים -דובדבנים -חבוש -ליים -לימון לימונית (ליים)
-מלון טל דבש -מלון מושק -מלון קנטלופ
-מנגו -משמש -נקטרינות -פטל -פלנטיין- בננה ירוקה לבישול
-צימוקים -קיווי -קלמנטינה -שזיפים יבשים
-תאנים -תות שדה -תמרים -תפוז סיני -תפוזים -תפוח
מזיקים:
-אפרסמון -סברס (צבר) -קוקוס -קרמבולה
-ריבס -רימון
מיצים ונוזלים:
מועילים מאד:
-אננס -חמוציות (cranberries) -כרוב -מיץ כרוב -עלי סלק
-ענבים -פפאיה
נייטרלים:
-אוכמניות -אשכולית -גויאבה -גזר -דובדבנים שחורים
-מים ולימון -מיץ ירקות (מן הירקות המומלצים)
-מיץ לימון -מלפפון -מנגו -מנדרינות
-משמש -נקטרינה -סיידר תפוחים סלרי -שזיפים מיובשים
-תפוזים -תפוחים
מזיקים:
-עגבניות -חלב קוקוס
תבלינים:
מועילים מאד:
-זנגביל -חזרת -מולסה שחורה -פטרוזיליה -פלפל אדום חריף -קארי
נייטרלים:
-אגוז מוסקט -אניס -אורגנו
-אצה אדומה (dulse) -אצות קלפ
-בצלית -ברגמוט -דבש, הל, וניל, זעפרן, חומץ בלסמי, חומץ יין אדום, חומץ לבן, חומץ תפוחים -חרדל יבש -חרוב -טרגון
-כוסברה (גד) -כמון -כרוויה (קימל) -מיורן -מיסו
-מלח זעפרן
-מנטה
-מרווה
-נענע
-נענע מתוקה
-סוכר חום
-סוכר לבן
-סירופ אורז
-סירופ אורז מלא
-סירופ מייפל
-עירית
-עלי דפנה
-פלפל גרגרים
-פלפלת מתוקה
-פפריקה
-פפריקה מתוקה
-פרוקטוזה
-פתיתי פלפלת אדומה
-ציפורן
-צלפים
-צתרה (זעתר)
-קורנית (טימין)
-קרם טרטר
-רוזמרין
-ריחן (בזיליקום)
-שום
-שוקולד
-שמיר
-שרוויל (chervil)
-תמרינד
מזיקים:
-אספרטיים
-ג'ליטין
-גואר- גם
-דקסטרוזה
-טפיוקה
-לתת שעורה
-מונוסודיום גלוטמאט
-מלטודקסטרין
-סטיווה
-סירופ תירס
-עמילן תירס (קורנפלור)
-פלפל אנגלי
פלפל לבן
-פלפל שחור טחון
-קינמון
-רוטב סויה
-תמצית שקדים
תבלינים לחים:
נייטרלים:
-חמאת תפוחים -חרדל -מחמצים בחומץ -מחמצים במלח -מיונית
מרקחת קונפיטורה (מן הפירות המומלצים) -רוטב וורסטרשר
-רוטב חמוצים -רוטב לסלט (דל שומן, מן החומרים המומלצים)
ריבה (מן הפירות המומלצים)
מזיקים:
קטשופ
חליטות תה וצמחים:
מועילים מאד:
-ג'ינסנג
-זנגביל
-מנטה
-מרווה
-עלי פטל
-פטרוזיליה
-פקעות ורדים
-שורש שוש (ליקוריץ) (באישור רופא)
-שוש קירח
נייטרלים:
-אולמוס חום
-אכילאה
-אכינציאה
-אספסת
-בבונג
-דונג קוואי
-ולריאנה
-ורבנה
-חומעה
-כוכבית
-לבנה
-לפה
-מנטה מתוקה
-מרוביון
-נפית החתול
-סמבוק
-עוזרר
-עלי תות- שדה
-פלפל אדום חריף
-פרע
-קורנית
-קיסוסית
-קליפת אלון לבן
-שן ארי
-תה ירוק
-תות
מזיקים:
-אלו-ורה
-בוצית
-זקן תירס
-חותם הזהב
-חילבה
-טיליה
-ילקוט הרועים
-כסיה
-כשות
-ערבז
-פרפרה
-קערורית
-ריבס